Az ördögűző

18+18+
© 2016 Fox and its related entities. All rights reserved.
Az ördögűző

Leírás

Az azonos című 1973-as horrorfilm alapján készülő EXORCIST egy felkavaró pszichothriller-sorozat, amely két, gyökeresen eltérő személyiségű pap történetét mutatja be, akik egy rémisztő démoni megszállással küszködő család esetén dolgoznak.

Epizódok

Évad 1
 • 1

  Első fejezet: Kiáltásom jusson eléd!

  +

  Valami nincs rendben a Rance családban. Angela Rance démoni erőkre gyanakszik, és két pap segítségét kéri: a haladó gondolkodású, de naiv Tomas Ortega atya és a megtört, szent harcos Marcus Keane atya érkezik a helyszínre. Együtt borzalmas rémálommal kénytelenek szembenézni.

 • 2

  Második fejezet: Ne fesd az ördögöt a falra!

  +

  Miközben Egan püspök megtiltja Tomasnak az ördögűzés elvégzését Angela lányán, Marcus atya megszökik a Saint Aquinasból, csatlakozik Tomashoz, és sürgeti, hogy végleg felejtse el volt barátnőjét, Jessicát. A Rance család kapcsolata a démonnal elmélyül, és amikor Marcus rajtakapja Angelát azon, hogy szentelt vizet lop, részletesen ismerteti vele a tennivalókat. Chicago déli részén bizarr rituális gyilkosságsorozat veszi kezdetét.

 • 3

  Harmadik fejezet: Megkísértés

  +

  Kat nehezen néz szembe barátja, Julia halálával. Miközben ruhát szeretne vásárolni Julia temetésére, Caseynek egy szexi, drága és kissé illetlen darabot ajánlanak az egyik boltban. Marcus és Tomas engedélyt kér az ördögűzés elvégzéséhez, így elvisznek egy, a Rance család otthonában készített felvételt a pápai követhez, ahol a megdöbbentő hírek örökre megváltoztatják Marcus életét.

 • 4

  Negyedik fejezet: Az ördög mindenhol ott van

  +

  Angela egyre nyugtalanabb lánya romló állapota miatt, a démon pedig ártatlan áldozatok felé fordítja figyelmét. Miközben Tomas atyát meglátogatja egy régi ismerős, Marcus váratlan helyre utazik, és szokatlan forrásból kap tanácsot. Az idő egyre fogy, a két papnak pedig el kell dönteni, hogy megszegik-e az egyházi szabályokat, és elvégeznek-e egy nem jóváhagyott ördögűzést.

 • 5

  Ötödik fejezet: Én igen nagy vétkem

  +

  Megkezdődik az ördögűzés. Ahogy az évszázad vihara Chicago városára tör, Tomas és Marcus atya felveszi a spirituális küzdelmet a démon ellen. De a lény már lesben áll, és tartogat néhány saját titkot is. Mindeközben észrevétlenül elkezdi manipulációit, hogy széthúzást támasszon a Rance család tagjai között. Néhányuk hűségét próbára teszik, és az életük örökre megváltozik.

 • 6

  Hatodik fejezet: A hajnalcsillag

  +

  A Rance család a média kereszttüzébe kerül, miután fény derül Cayes Rance démoni megszállására. Miközben a lány története országos hír lesz, Tomas atya váratlanul szintén a figyelem középpontjában találja magát. Bennett atya részt vesz a pápai látogatást előkészítő gálán Maria Waltersnél, ahol a felső tízezer vitatja meg az angyali jelenlét jeleit a mindennapokban, Marcus nyomozása pedig a város legsötétebb bugyraiba vezeti őt.

 • 7

  Hetedik fejezet - Hazugságok atyja

  +

  A Rance család kezd szétesni, miközben napok telnek el úgy, hogy eltűnt lányuk nem jelentkezik. Marcus Bernadette nővér segítségét kéri a legutóbbi problémájával kapcsolatban, Tomas hazugságok hálójába gabalyodik miután Casey esete kitudódik, Bennett atya nyomozása a rejtélyes Tattersal vállalatnál pedig közvetlen veszélybe sodorja.

 • 8

  Nyolcadik fejezet - A hozzátartozók

  +

  Miközben Marcus, Tomas és Bernadette nővér versenyt fut az idővel a démon legyőzése érdekében, a Rance-család a konfliktus középpontjában találja magát. Mivel a pápa látogatásáig már csak pár nap van hátra, az Egyház ellenségei durva lépésekhez folyamodnak. Angela szembenéz egy régi ismerőssel, Kat pedig új jövőt fontolgat.

 • 9

  Kilencedik fejezet - 162

  +

  Tomasnak soha vissza nem térő lehetőséget kínálnak, Marcus megdöbbentő felfedezést tesz, a Rance családra pedig új veszély leselkedik.

 • 10

  Tizedik fejezet - Három szoba

  +

  A démon eltökélten igyekszik elpusztítani a Rance családot, miközben az Egyház ellenségei Sebastian pápa ellen szervezkednek.