Viszály: Bette és Joan

12+12+

Szerda 21.55

Előzetes

Évad. 1
00:30

Leírás

A VISZÁLY: BETTE ÉS JOAN az FX antológiasorozatának első része Ryan Murphytől, amely Joan Crawford (Jessica Lange) és Bette Davis (Susan Sarandon) legendás rivalizálásának történetét meséli el az Oscarra jelölt Mi történt Baby Jane-nel? című thrilleren való közös munkájuk során, és jóval azután is, hogy a kamerák már nem forogtak tovább. A sorozat feltárja, miként nézett szembe a két nő az életkoruk és nemük miatti diszkriminációval és szexizmussal, miközben igyekeztek megőrizni a karrierjük alkonyán rájuk köszöntő népszerűséget és hírnevet.

Epizódok

Évad 1
 • 1

  Bevezető rész

  +

  A Hollywod által félredobott két színészlegenda, Joan Crawford és Bette Davis felveszi a küzdelmet a kor és nem alapján történő diszkriminációval és egymással is, amikor belevágnak a Mi történt Baby Jane-nel? forgatásába.

 • 2

  A másik nő

  +

  A film forgatása közben Bette és Joan szövetséget köt, de külső erők esküdnek össze ellenük.

 • 3

  Drága Mama!

  +

  Miközben a filmforgatás eléri csúcspontját, az ellenségeskedés fizikai atrocitáshoz vezet. Bette kapcsolata még feszültebbé válik a lányával, amikor összebarátkozik a stáb egy új tagjával.

 • 4

  Többé-kevésbé

  +

  A premier estéjén rosszindulatú pletykák kelnek lábra a filmmel kapcsolatban. Bette és Joan felkészül a kudarcra. Pauline próbálja lebontani a nemek között húzódó falakat.

 • 5

  És a nyertes…

  +

  Bette épp a harmadik, legjobb színésznőnek járó Oscar-díját készül megnyerni. Joan és Hedda titokban kampányt indít ellene.

 • 6

  Banyakínzás

  +

  Warner újabb sikert akar, így kényszeríti Aldrichot, hogy újra hozza össze a csapatot, és kezdje meg a forgatást a problémás színészekkel. Joan múltjából feltűnik egy veszélyes, régi ismerős.

 • 7

  Elhagyatva

  +

  Miután megkezdődik a Hush... Hush, Sweet Charlotte forgatása, az ellentétek kiéleződnek, amikor Joan tudomást szerez a film egyik új produceréről. Egy váratlan pillanatban Bette feltárja egy gyenge pontját Bobnak.

 • 8

  Lehettünk volna mindvégig barátok?

  +

  Joan romló egészsége ellenére főszerepet fogad el egy új filmben. Mivel új riválissal kell szembenéznie Bette visszagondol a Joannal való vitáira.