The Gifted – Kiválasztottak

12+12+

csütörtök 00.10

Előzetes

Évad. 1
00:15

Mikor láthatom?

 1. április 26., csütörtök 00.10

  Családfa (E12 - E01)

 2. április 26., csütörtök 01.05

  Orgyilkos (E13 - E01)

Leírás

A „Gifted”című sorozat egy kertvárosi pár történetét meséli el, akik átlagos életüket élik mindaddig, míg ki nem derül, hogy gyermekeik mutáns képességekkel rendelkeznek. Reed (Stephen Moyer, Sorsdöntő lövés, True Blood) és Caitlin Strucker (Amy Acker, A célszemély) tipikus középosztálybeli szülők, és a családfenntartás megszokott nehézségeivel küszködnek. Ám amikor kamaszkorú gyermekeik, Lauren (Natalie Alyn Lind, Gotham) és Andy (Percy Hynes White, Éjszaka a múzeumban 3) bajba kerülnek a középiskolában, és kiderül róluk, hogy mutánsok, Reed és Caitlin minden tőlük telhetőt megtesz megóvásuk érdekében. Menekülni kényszerülnek, így a Strucker család kénytelen hátrahagyni régi életét, hogy meglépjenek a mutánsokat üldöző, fáradhatatlan kormányügynökség és Jace Turner ügynök (Coby Bell, Minden lében négy kanál) elől. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Reed az államügyész irodájának munkatársa, és feladata a mutánsok börtönbe juttatása. A kétségbeesett családnak nem marad sok lehetősége, így felveszik a kapcsolatot a bajba jutott mutánsokat segítő föld alatti szervezettel. A hálózat tagjai – Eclipse / Marcos Diaz (Sean Teale, Az uralkodónő), Blink / Clarice Fong (Jamie Chung, Gotham), Polaris / Lorna Dane (Emma Dumont, Aquarius) és Thunderbird / John Proudstar (Blair Redford, Hűtlen vágyak) – szintén saját problémáikkal küszködnek. Mivel egyik társuk börtönbe került, és a csapatot valószínűleg figyelik, bizonytalan jövő vár rájuk egy olyan világban, amely egyre veszélyesebb a hozzájuk hasonlók számára.

Klipek

Epizódok

Évad 1
 • 1

  Leleplezés

  +

  Reed és Caitlin Strucker tipikus középosztálybeli szülők, akik a családfenntartás megszokott nehézségeivel küszködnek. Ám amikor kamaszkorú gyermekeik, Lauren és Andy bajba kerülnek a középiskolában, és kiderül róluk, hogy mutánsok, minden tőlük telhetőt megtesznek megóvásuk érdekében.

 • 2

  Átjárók

  +

  Miután Blink túlzottan megerőlteti magát, sokkos állapotba kerül, így Caitlin és Eclipse kénytelen felkutatni egy különleges szérumot, amely segítheti a felépülését. Mindeközben Reednek nehéz döntéssel kell szembenéznie, hiszen családja segítségre szorul, Polaris pedig bajba kerül.

 • 3

  Csali

  +

  Reed újra látni akarja a családját, így megállapodást köt a kormányszervekkel, Caitlin és a gyerekek pedig a létesítményen kívül keresnek segítséget. Mindeközben Thunderbird megtanítja Blinknek, hogy miként uralhatja képességeit.

 • 4

  Konvoj

  +

  Amikor a mutánsok kidolgoznak egy tervet az Őrszem Szolgálat tönkretételére, Eclipse felkeres egy régi barátot a sötét múltjából, hogy hasznos információkat szerezzen tőle. Mindeközben Lauren és Andy megpróbálják egyesíteni erőiket a csoport megsegítése érdekében.

 • 5

  Elterelés

  +

  Jace egy tragikus emlék hatására az Őrszem Szolgálat minden erejét beveti a földalatti mutánsok megtalálása érdekében. Mindeközben Blink élénk álmai egy új mutánshoz vezetik őt.

 • 6

  Lépéselőny

  +

  Thunderbird eltökéli, hogy kideríti, mit tett az Őrszem Szolgálat egy régi barátjával, és küldetésre indul a válasz megtalálása érdekében. Mindeközben Lauren egy új, hasznos képességekkel rendelkező baráttal találkozik, Blink pedig komoly döntést hoz a jövőjével kapcsolatban.

 • 7

  Titkosítás

  +

  Eclipse-t felhívja régi szerelme, Carmen, így a férfi kénytelen utazást tenni sötét múltjában, hogy megvédje társait. Reed és Sage átnéznek néhány megszerzett titkosított aktát, és aggasztó részleteket tudnak meg Lauren új barátjáról. Mindeközben Thunderbird segít Blinknek a múltjáról beszélni, Jace pedig zöld utat ad egy speciális megfigyelési programnak Dr. Campbell segítségével.

 • 8

  Elfojtás

  +

  Egyre több menekült érkezik a mutánsokhoz, de a csapat váratlan veszéllyel szembesül, amikor az egyik jövevényről kiderül, hogy az Őrszem Szolgálat kémje. Mindeközben Reed meglátogatja rég nem látott édesapját, és kiderül, hogy a családi titkok még hasznosnak bizonyulhatnak.

 • 9

  Vékony jég

  +

  A csapat kidolgoz egy tervet az Őrszem Szolgálat fogságában lévő mutánsok kiszabadítására.

 • 10

  A lányom nevében

  +

  A morális válaszúthoz érkező Jace kénytelen valami nagyon értékeset átadni Dr. Campbellnek. A csapat a mutánsok főhadiszállásán nem tudja eldönteni, hogy mitévő legyen, ezért Reed és Caitlin saját kezébe veszi az irányítást.

 • 11

  Az ajánlat

  +

  A feszültség egyre nő a mutánsok főhadiszállásán, Reed családja biztonsága miatt aggódik, és ezért mérlegeli a lehetőségeit a létesítményben, Dr. Campbell egy továbbfejlesztett programot ajánl Jace-nek, amely mindent megváltoztathat.

 • 12

  Családfa

  +

  Dr. Campbell elmegy egy mutánsellenes gyűlésre, mert országos szinten is ki akarja terjeszteni a programját, a mutánsok bázisán néhány csapattag veszélyes küldetésre indul, hogy megállítsák őt, Polaris többet tud meg a múltjáról, a központot pedig megtámadják.

  Következő vetítés
  április 26., csütörtök 00.10
  12+12+
  A Foxon
 • 13

  Orgyilkos

  +

  A „Gifted”című sorozat egy kertvárosi pár történetét meséli el, akik átlagos életüket élik mindaddig, míg ki nem derül, hogy gyermekeik mutáns képességekkel rendelkeznek.

  Következő vetítés
  április 26., csütörtök 01.05
  12+12+
  A Foxon

Specialis